Cubist Villa

This villa for a Maharashtrian joint family is situated in an urban context with an adjoining public garden. The client wanted maximum privacy from the road and massing to build up on the south edge as per Vaastu. The form was derived out of skewed hexagonal boxes stacked one above the other to create visual appeal in the massing. The pergola formations on the northern edge were also created using these hexagonal geometric formations. A swimming pool in the setback space along the northern edge is screened by a pergola to have visual privacy. Major bedrooms face the public garden to visually borrow the landscape and the theatre, spa were kept on the north facade where the adjoining building is situated. This clean plan with right scale and form creates a new visual in the group’s portfolio.

  • Cubist Villa

Next

Roate your device.