Blue Haven

This project is a townhouse villa scheme. The layout came to us already done and approved and the team was assigned to develop a 3 bedroom villa with maximised garden space in the front of each unit. Knowing that most schemes of townhouses or rowhouses tend to get monotonous and boring due to the repeated module, the team decided to cleverly insert features into the design based on different combinations of mirroring the layout in the scheme. What this does is create a great street scape and sense of rhythm. Forms and mass are introduced to create interesting horizontal projections and adding of a terracotta screen as a railing, pergola and screen helps in creating interesting patterns of light and shadows on the facade. A ‘scheme of scio-graphy’ is what this unique project exemplifies.

  • Blue Haven
  • Blue Haven
  • Blue Haven

Next

Roate your device.