Parksyde Clubhouse

The group was engaged by the client to create the star attraction of a very large community housing project. The clubhouse was to be an aspirational design for the residential members of the community. The plot dedicated was near the main entrance abutting the main community road. To buffer the building the area program was devised to have the public areas towards the road side, followed by the semi public areas like the gym / pool and other facilities meant for community residents towards the internal side. The gym block was placed perpendicular to the structure overlapping the pool to create visual privacy for ladies when they wish to swim. The library protrudes out towards the entrance which creates a canopy and visual interest to the facade. The use of brick cladding helps in creating a subtle warmth and earthiness to the overall huge structure. A public building for the aspiring middle class keeping their values and ethos intact remains the constant guiding factor for the design.

  • Parksyde Clubhouse
  • Parksyde Clubhouse
  • Parksyde Clubhouse

Next

Roate your device.